Hej Dagny, Mats, Niklas och David (och resten!),


Först och främst, tack för en mycket vacker minnesstund över Anders. Rörande, värmande, sorgligt och glatt - så fantastiskt fint.


Vid middagen hemma i vår lilla övernattningslägenhet kvällen innan begravningen satt vi och pratade lite om vad som skulle hända på fredagen, och många minnen dök upp. Min familj och Anders familj ungicks ju en hel del, främst under våra år i Munksund, och det var alltid kul att få besök av Anders & Dagny eller göra besök hos dem. Jag lyssnade ju gärna på de vuxna (Magnus och killarna var ju såå små och barnsliga...) och det var alltid lite spännande. Vid ett sådant tillfälle fick jag smaka på ert bryggda kaffe - det smakade mycket gott och vuxet och jag blev helt såld. Allt annat kaffe ratades tills jag var bortåt 25! Om detta var Anders förtjänst, eller Dagnys, vill jag inte uttala mig om. Men det var en mycket speciell "grej" för mig.


En annan sak var definitivt Anders: När det vid något tillfälle skulle serveras varm choklad till oss barn, gjorde han smet i varje kopp, uppmanade oss att äta upp smeten för att sedan göra ny till själva drycken. Att en vuxen kunde bete sig så busigt! Chocken och lyckan satt i länge!!! Det var nästan lika bra som att få gamla tandläkarinstrument – stackars alla kompisar som blev behandlade både här och där i Röda Kors-rummet hemma i källaren där en gammal hyvelbänk utgjorde operationsbord.


Till sist så var det hemma i Älvsbyn(?) som jag blev intresserad av modern konst. Picassos La Guernica satt över soffan, och där tillbringade jag långa stunder och studerade detaljer. Jätteläskigt men oerhört fascinerande. Fick se den i original många år senare - lika fantastisk, fast något större.


Det här var några exempel på saker som satts sig fast i minnet - små detaljer, men så kul att ha.


Tills vi ses - ha det så gott!


Kram från Ylva